Citrix releases Portable Profiles (User Profile Manager v2)

Citrix heeft een nieuw produkt uitgebracht genaamd Portable Profiles. Dit produkt had in de betafase de naam Citrix User Profile Manager (UPM). User Profile Manager / Portable Profile is door Citrix overgenomen van Sepago om een gat binnen Citrix te vullen mbt het sneller laden/afmelden van Windows gebruikersprofielen. Citrix heeft krijgt vaak min of meer de ‘schuld’ gekregen voor het traag laden van gebruikersprofielen, echter is dit meer de schijn doordat Citrix de Windows logon schermen vervangt voor de Citrix logon schermen. Nu zijn er al  meer produkten op de markt welke deze problemen aanspreken, denk aan de Flex Profiling Kit, RES PowerFuse User Preferences, etc.

Binnen Citrix Portable Profiles is het niet noodzakelijk om gebruik te maken van een Mandatory Profile doordat Portable Profiles een profiel ‘inleest’ waarna deze niet meer is aan te passen. Dit versnelt het logon proces aanzienlijk gezien het feit deze de instellingen niet meer hoeft samen te voegen. Citrix noemt dit profiel een template profile. Sterker nog, Citrix Portable Profiles negeert Mandatory Profiles (ntuser.MAN).

Een ander voordeel van Citrix Portable Profiles is dat het mogelijk is om mappen te synchroniseren welke niet binnen de User Profile staan zoals C:\ProgramDir, laat het duidelijk zijn dat dit wel de nodige problemen kan veroorzaken.

Nu was lange tijd de vraag over hoe dit produkt gelicentieerd zal gaan worden. Het antwoord daarop is dat deze tool gratis te gebruiken is bij de aanschaf van Citrix XenApp Enterprise/Platinum en XenDesktop Advanced/Enterprise en Platinum editions. Hieruit blijkt weer dat Citrix erg graag de hogere versies aan de man brengt.

Meer info:
http://www.citrix.com/site/jumpPage.asp?pageID=1453077

Henny Louwers

Advertisements

About Henny Louwers
I work as a Consultant specialized in Application Delivery, Virtualization of Servers, Desktops and Apps.

Comments are closed.

%d bloggers like this: