Application Virtualization Dynamic Suite Composition Tool (Dutch)

Microsoft heeft een tool uitgebracht om 2 of meerdere gevirtualiseerde Microsoft App-V 4.5 applicaties samen te laten praten namelijk de Application Virtualization Dynamic Suite Composition Tool. Dit was voorheen behoorlijk wat handwerk met de nodige trial en error om dit aan de praat te krijgen.

De daadwerkelijke tool bestaat uit een enkele executable (sftdynsuite.exe), er hoeft dus niks geinstalleerd te worden. Wanneer deze tool gestart wordt moet er een Package Root aangegeven worden, vervolgens selecteert men de primary package en een secondary package en geeft men aan of de package(s) dependent/mandatory van elkaar zijn. Hiermee wordt aangegeven dat de applicatie de andere applicatie nodig heeft om te kunnen functioneren.

Wanneer op ‘Save’ gedrukt wordt, zal de OSD file van de primary package worden overschreven. Van de bestaande OSD wordt een Backup gemaakt (.BAK). Na een save actie is het mogelijk terug te gaan naar de vorige configuratie door op ‘Restore’ te drukken.

image

Zo is het ook mogelijk om bestaande dependencies uit elkaar te halen. Wanneer de applicatie (.OSD) opgehaald wordt zal deze tool meteen weergeven welke dependencies er binnen de OSD file staan.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=DAA898DF-455F-438A-AA2A-421F05894098&displaylang=en

Henny Louwers

Advertisements

About Henny Louwers
I work as a Consultant specialized in Application Delivery, Virtualization of Servers, Desktops and Apps.

Comments are closed.

%d bloggers like this: