Citrix Summit Dag 1 (Dutch)

Hallo,

Voor degene die het niet weten Citrix Summit is het event voor Citrix Partners, hier zijn dus nog geen eindgebruikers en/of klanten aanwezig, deze zullen hier vanaf woensdag komen. Dan zal de Citrix Summit overgaan in Citrix Synergy. Het totale evenement wordt in principe gewoon Citrix Synergy genoemd.

De eerste dag van de Summit zit erop en mijn agenda zag er als volgt uit:

The technology behind XenClient and the XenDesktop VM Synchronizer;
Management, simplified – with XenApp;
Migration from physical PCs to XenDesktop: a technical overview;
Opening Keynote;
EMEA Partner Forum;
Partner Appreciation Party.

The technology behind XenClient and the XenDesktop VM Synchronizer

Zoals verwacht is er binnen deze sessie aangekondigd dat Citrix XenClient deze week beschikbaar gesteld wordt om te downloaden. Het werd al gauw duidelijk dat het voor Citrix zeer belangrijk was deze met Citrix Synergy te releasen doordat veel features waarnaar gevraagd werd (zoals AES encryptie) pas in de volgende release verwerkt zullen worden. Desalniettemin een geweldig produkt wat ik zo gauw mogelijk in handen wil hebben. Zoals eerder aangegeven heeft dit voor ons Consultants ook enorme voordelen om te draaien op onze eigen laptops. Ik heb gevraagd of XenClient ook SSD functionaliteiten ondersteund zoals TRIM, echter kon ik op deze vraag pas later in de week antwoord krijgen, waarom, geen idee. De wel bekende “We’ll have get back on you on that one”.

Management, simplified – with XenApp

Deze sessie was niet zo heel spannend, blijkbaar wel voor Sean Donahue de presentator. Maar Citrix XenApp 6 is nu volledig te beheren middels Microsoft SCCM en geintergreerd met Active Directory middels Worker Groups.

Migration from physical PCs to XenDesktop: a technical overview

Deze sessie benadrukte over hoe een dergelijk traject in te gaan en (zoals Stefan eerder aangaf) nooit een dergelijk traject te starten met de gedachte dat al je problemen over zijn bij het virtualiseren van fysieke machines naar virtuele omdat een slecht presterende fysieke installatie simpelweg ook slecht zal presteren binnen een virtuele omgeving plus het feit dat daar de complexiteit van de virtualisatielaag bijkomt. Verder werd er binnen deze sessie aandacht geschonken aan profiel migratie, hierover na te denken, pilot fases te hanteren, etc. Dit was voor mij een beetje open deuren sessie. Desalniettemin belangrijk uiteraard.

Opening Keynote

Ik moet eerlijk zeggen dat ik onder de indruk was van de Opening Keynote van Mark Templeton en Al Montserrat. Citrix heeft gereageerd op het feit dat VMware (VMWorld was alweer een tijdje geleden in San Francisco) Citrix min of meer de oorlog heeft verklaard. Citrix heeft heeft hier op ludieke wijze een soort van Batman tekenfilm van gemaakt met alle Citrix key personen in als helden waarbij een tentakel beest de gebruikers wil aanvallen en in wil zetten als zombies welke kreten uiten zoals “We don’t care about Apps, We don’t care about performance, We don’t care about hi-def experiences”. Daarbij kwamen de “Desktop C Heroes” (Lees:wij) de superhelden ondersteunen. J

Al Montserrat (Senior Vice President, WW Sales and Services) heeft hiermee aangegeven, prima, de handschoenen gaan aan. Het grote nieuws dat verkondigd werd is dat Microsoft en Citrix voortaan als 1 front naar voren zullen treden en Microsoft Citrix zal adviseren als de nummer 1 VDI (Desktop Virtualisatie) partner. Ze hebben specifiek hiervoor ook een site in het leven geroepen: www.microsoftandcitrix.com en zijn de campagne gestart “Rescue for VMware VDI” waarbij een klant gratis zijn VMware View licenties kan inleveren voor Microsoft/Citrix XenDesktop licenties tot een maximum van 500 werkplekken.

Verder was (uiteraard) Gartner aanwezig met een zeer algemeen praatje dat de komende periode booming gaat zijn wat betreft (desktop) virtualisatie en dat dit de markt is om nu in te zitten.

EMEA Partner Forum

Op de EMEA Partner forum werd besproken wat er ging gebeuren in relatie met de Citrix Solution Advisors. Citrix geeft eigenlijk altijd met dit soort dingen aan dichter bij de partners te willen komen, benaderbaarder te willen zijn.

Citrix laat weten eigenlijk te vinden dat er teveel generieke partners heeft en zegt er niet meer bij te willen, er komt een zogenaamd Spearhead program komt waarbij partners welke een 5 daagse technische training + een 2 daagse sales training gevolgd hebben een aparte status zullen krijgen op de partner locator site van Citrix om te kunnen distantieren van de generieke partners.

Verder zal er in Brussel op 8 en 9 Juli een deep-dive XenDesktop training komen genaamd PTECH 2010, hierover later meer.

Partner Appreciation Party

De dagafsluiter was een Parter Appreciation Party in het Exploratorium in San Francisco.

About Henny Louwers
I work as a Consultant specialized in Application Delivery, Virtualization of Servers, Desktops and Apps.

Comments are closed.

%d bloggers like this: