Citrix Synergy Dag 2 (Dutch)

Hallo,

Dag 2 van Citrix Synergy zit erop, mijn agenda heeft een wat ander resultaat gehad dan ik de ochtend in de planning had:

Day 2 Keynote;
Designing a XenDesktop Architecture;
Expo / Business / Lobby;
Designing an Enterprise-class XenDesktop Solution;
Final Night Party (Treasure Island).

Day 2 keynote

De keynote begon met wat (voor ons) saaie sprekers welke wat meer tegen de business aanhangen, uiteraard niet geheel irrelevant echter vaak wel meer van toepaasing op de Amerikaanse markt. John Gallant op het podium, deze kreeg meteen de kritiek voor zijn kiezen waar dit persoon de afgelopen 16 jaar geweest was en nu hier in eens een zegje over had.

Er vlogen weer één ander aan awards over het podium voor bedrijven welke voor ons absoluut niet bekend zijn. Er wer aangegeven dat er 3 grote ‘game changers’ zullen zijn in het IT landschap, Mobility, Cloud Computing, and Information Avalanche. Niet erg schokkend dus.

Wat leuke aankondigingen, het is mogelijk een 90 dagen NetScaler burst mode aan te schaffen voor de drukke tijden, dit heeft met name betrekking op WebServer loadbalanced implementaties. We hebben niet echt klanten welke hiervan gebruiken zullen maken, maar, je weet nooit. De Citrix NetScaler VPX wordt beschikbaar gesteld voor Microsoft Hyper-V, dus dat is helemaal prima. Deze service gaat native intergreren met Microsoft Sytem Center Management Console. Citrix XenServer 5.6 is gereleased nu, de verwachting was dat dit nog wel even ging duren. Citrix Essentials voor Hyper-V gaat een failover feature krijgen, dit betekent dat je VMs aan een andere kant cold standby kunt hebben staan welke gelanceerd worden wanneer er iets met de originele VMs aan de hand is.

Verder klanten welke aankondigen hun totale infrastructuur te gaan bouwen/over te zetten op Citrix XenServer, Rackspace is in de US vrijwel de grootste hosting, dedicated server provider en heeft dit bij deze aangekondigd. Deze organisatie had alles eigenlijk al op Xen(source) draaien en heeft er nu dus voor gekozen de gehele infrastructuur te gaan opwaarderen naar Citrix XenServer.

Michael Dell on stage waarbij er van te voren al gespeculeerd werd dat Dell en Citrix gezamelijk een Xen Cloud partnership (Xen Cloud Platform) zouden gaan starten en dus eigenlijk de strijd aan zouden gaan met Amazon. Veel open deuren speech van Michael Dell.

Designing a XenDesktop Architecture

Dit was een hands-on lab waar ik dus helaas niet meer in kwam. Ik was wait-listed en wist dat de kans aanwezig was. Er waren maar 30 plekken beschikbaar.

Expo / Business / Lobby

Ik heb dus maar even mijn agenda omgegooid en even de Expo Hall bezocht. Wat gesprekken aangegaan met Vendors zoals iGEL, VXL, WYSE en Citrix Tech Support. Citrix heeft aangekondigd 214 miljoen dollar te gaan steken in Channel support. Ben dus benieuwd waar dat geld gaat blijven hangen.

Designing an Enterprise-class XenDesktop Solution

Aan het einde van de dag nog even een Technical Break Session gevolgd over het inrichten van Citrix XenDesktop voor een Enterprise omgeving en waar aan te denken. Deze sessie werd wederom gegeven door één van mijn favoriete Lead Architects Dan Feller welke een uitstekende spreker is en altijd heerlijk eerlijk is over de aantallen welke genoemd worden door Product Management. Over bijvoorbeeld het aantal VM’s dat mogelijk is op een gemiddelde Hypervisor. Er werd binnen deze sessie uitgelegd waar je aan moet denken bij het plaatsen van de rollen, hardware specificates, de problemen (challenges) per hypervisor en superveel handige tips van onderdelen welke je uit wil schakelen in een Windows XP/2003/7 VM. Daarbij zei hij nog wat heel interessant over de partition offset, zoals de meeste wel zullen weten wanneer je een Windows XP of Windows 2003 machine inricht heb je een partition offset, betekent wanneer een schrijf aktie plaatsvind welke voor de VM 1 IOP is, dit 2 IOPS genereerd op de SAN, hoe meer write akties (groter de omgeving is) je hebt wordt dit natuurlijk kritischer en kritischer. Ook veel informatie over opties welke je uit wil schakelen binnen OS VM’s, vdiskcache, waar deze te plaatsen voor welke scenario’s.

Final Night Party (Treasure Island).

Erg leuke final night party, met een optreden van Sinbad als stand-up comediant. Heb me echt wild gelachen, ik hou er wel van. De vendors (zoals DELL) werden op sommige momenten flink te grazen genomen door Sinbad. Sinbad is bekend van veel sitcoms zoals Different World maar ook als acteur in bijvoorbeeld Jingle All The Way met Arnold Swarzchenegger, super B-acteur dus J. Desalniettemin zeer grappig. Hij pakte alle Citrix technologieen en ging maar op de gok invullen wat deze produkten deden. Geweldig.

About Henny Louwers
I work as a Consultant specialized in Application Delivery, Virtualization of Servers, Desktops and Apps.

Comments are closed.

%d bloggers like this: