Citrix Synergy Dag 3 (Dutch)

Het zit erop, Citrix Synergy Dag 3 is over en dit was mijn agenda voor vandaag:

Virtual Desktop delivery with XenDesktop;
Examen 1Y0-A17: Implementing Citrix XenDesktop 4;
Take your virtual desktops with you: XenClient makes XenDesktop mobile.

Virtual Desktop delivery with XenDesktop

Dit is een Deep-dive technical class waarbij je lekker diep de materie ingaat. Ook hiervoor was ik wait-listed maar zorgde dat ik anderhalf uur van tevoren voor de deur lag, daardoor was ik de 3de wait-listed kandidaat. Blijkbaar hebben redelijk wat mensen het feest van gisteravond niet gered want er kwamen zo’n 12 (van de 30) niet opdagen. Alles mbt een Citrix XenDesktop infrastructuur kwam aan bod, Provisioning Services, Desktop Delivery Brokers, XML Services, BLOBs, Templating, Pool Management, etc. Daarna werd er nog een uitstapje gemaakt naar de implementatie van de Citrix XenDesktop Synchronizer en de implementatie daarvan. Dit is de backend infrastructuur oplossing van Citrix XenClient waarbij het dus mogelijk OS images te synchronizeren naar een Citrix XenClient hypervisor.

Examen 1Y0-A17: Implementing Citrix XenDesktop 4

Na de ‘training’ van vanmorgen meteen maar examen gaan doen over het onderwerp en binnengehaald Winking smile. Elke Citrix Synergy bezoeker mocht 1 examen afnemen, deze moest wel van te voren geboekt zijn bij VUE.

Take your virtual desktops with you: XenClient makes XenDesktop mobile

Als laatste sessie van Citrix Synergy heb ik bij Peter Blum gezeten en een sessie bijgewoond over XenClient, specifiek over de architectuur, features welke nog niet in de RC zitten maar in de uiteindelijke versie verwerkt zullen worden, zoals encryptie van user data en 64-bit support. Peter Blum liet in het laatste geval weten dat dit een kwestie is van ‘aanzetten’ binnen de source. Het grappige is dat de meeste Amerikanen geen nut zien in 64-bit desktop client, dit was namelijk één van de eerste tegenvallers voor mij, maar de Amerikanen schijnt dit niet zoveel uit te maken. Peter Blum reageerde ook op een dergelijke manier wanneer iemand uit het publiek deze vraag stelde van “Oh, you are using 64-bit client desktops?”. Peter Blum heeft ook nog even de Synchronizer doorgewandeld en de settings welke daarin mogelijk zijn zoals kill-pill en het dichtzetten van specifieke devices waarbij het me opvalt dat je USB in het algemeen dichtzet en niet op hardware signatures, ook een klein verbeterpuntje denk ik dan. Verder had iemand nog een vraag over de HCL lijst van Citrix XenClient en voorlopig komt het er redelijk op neer dat alles Intel moet zijn (Graphics, Netwerkkaart, Chipset, Processor). Binnen Citrix hebben ze de meest doorgaande laptops hiervoor gebruikt (HP, DELL, Lenovo) om te testen. De HCL is hier te vinden: http://support.citrix.com/article/CTX125133

Ik heb veel interessante mensen ontmoet deze Synergy en veel interessante gesprekken gehad over de business, techniek, (pre-)sales, nieuwe produkten, echt geweldig. De kracht van dit soort events zit hem in het feit dat je totaal je eigen agenda kunt samenstellen en jezelf goals stellen wat je aan het einde van de week aan (kennis) bagage mee naar huis wilt nemen. Voor mij lag deze focus op Citrix XenDesktop, Citrix Provisioning Services, Citrix Desktop Delivery Controller en als toetje de Citrix XenClient.

About Henny Louwers
I work as a Consultant specialized in Application Delivery, Virtualization of Servers, Desktops and Apps.

Comments are closed.

%d bloggers like this: